Skip to content
hintergrund bild

Blog

MUREXIN na BAU Mníchov v duchu inovácie a ekológie

Po štvorročnej prestávke zavítalo minulý mesiac do Mníchova na popredný svetový veľtrh architektúry, materiálov a systémov približne 190 000 návštevníkov. Spoločnosť MUREXIN GmbH ako jeden z 2 260 vystavovateľov veľmi úspešne prezentovala svoje inovácie v oblasti ekologických výrobkov.

Nové technológie

Veľtrh BAU ako dejisko produktových premiér poskytlo príležitosť aj na predstavenie nemeckej dcérskej spoločnosti MUREXIN GmbH založenej v minulom roku, ktorá nedávno spustila výrobu v Mühlheime nad Mohanom a ďalej rozširuje svoje pôsobisko výstavbou logistického centra a školiaceho strediska.

Podľa organizátora veľtrhu dosiahla medzinárodnosť návštevníkov rekordnú úroveň. Rovnako záujem o výrobky MUREXIN bol nadnárodný a veľkú pozornosť vzbudili ekologické výrobky na báze silanu. Okrem ďalšieho vývoja v portfóliu svojich silanom modifikovaných produktov a v oblasti udržateľnosti, spoločnosť MUREXIN GmbH predstavila inovácie v oblasti ekologickej prípravy podkladov, moderných lepidiel a účinných hydroizolačných systémov, pričom sa zamerala na témy zdravého životného štýlu, jednoduchej práce a užívateľskej prívetivosti.

Ekologické výrobky na prípravu podkladu

Aj na slovenskom trhu sú už úspešne etablované viaceré produkty na báze modifikovaných silanov.

Ide napríklad o špeciálne jednozložkové nátery na prípravu rôznych druhov podkladov, ktoré sú pripravené na okamžité použitie a sú jednoducho spracovateľné. Tieto nátery neobsahujú rozpúšťadlá ani vodu a sú vhodné na prípravu podkladu pred lepením lepidlami na báze MS polymérov alebo polyuretánovými lepidlami. Predstavujú ekologickú variantu k epoxidovým živiciam. Impregnačný náter Silanová impregnácia MS-X 1 je určený na hĺbkové spevnenie a renováciu nesúdržných, málo pevných alebo pieskujúcich minerálnych podkladov – betónu, cementových a anhydritových poterov v interiéri. Vďaka svojej nízkej viskozite má náter vysokú penetračnú schopnosť a dostáva sa hlboko do pórov podkladu. Veľkou výhodou je jeho rýchle schnutie, ako aj jeho pochôdznosť a prepracovateľnosť už po približne 2-3 hodinách.

Silanová parozábrana MS-X 3 je penetračný náter na nenasiakavé a nasiakavé podklady, na spevnenie nesúdržných pieskujúcich poterov, ale rovnako aj účinná parozábrana proti zvyškovej vlhkosti na cementových poteroch a betónoch. Inovatívne zloženie MS-X 3 je založené na modernej technológii MS-P. Neobsahuje rozpúšťadlá ani iné zložky, ktoré môžu migrovať, a má veľmi nízke emisie podľa EC 1PLUS.

Ekologické lepenie

Vo všeobecnosti sa dnes prejavuje trend, základom ktorého je, že udržateľné, ekologické a spracovateľsky šetrné materiály sú čoraz žiadanejšie a neustále získavajú na význame. Jednoznačne to platí aj v oblasti lepidiel na parkety či iných druhov dizajnových krytín, kde stále viac prevažujú produkty na báze modifikovaných silanových polymérov. Sú to väčšinou jednozložkové materiály, ktoré sú priamo v balení pripravené na okamžité použitie. Neobsahujú vodu, ktorá pri lepení parkiet spôsobovala nežiaduce objemové zmeny a neobsahujú ani rozpúšťadlá, ktoré pri krátkom odvetraní spôsobovali problémy.Na lepenie masívnych vlysových parkiet, palubových dosiek alebo 2- a 3-vrstvových hotových parkiet môžete použiť vysokohodnotné lepidlo na parkety na MS-báze Pružné lepidlo na parkety X-BOND MS-K 511, ktoré navyše tlmí kročajový hluk, je pachovo neutrálne a má nízky obsah emisií.

Nie zriedka však v ponuke moderných materiálov na lepenie podláh nájdete aj univerzálne produkty, ktoré sa dajú použiť na všetky typy podkladov a širokú škálu podlahových krytín. V prípade, že je podklad súdržný a bez nečistôt či prachu, nie je potrebné ho ani upraviť penetračným náterom.

Vysoko kvalitné, jednozložkové, dlhodobo pružné Univerzálne lepidlo X-BOND MS-K 88 so silnou priľnavosťou a izolačnými vlastnosťami je vhodné na nasiakavé a hladké nenasiakavé podklady na lepenie drevených parkiet, keramickej dlažby, kameňa, a tiež ako izolácia a lepidlo v jednom pre stavebné účely a na lepenie izolačných materiálov. Môžete ho použiť v interiéri aj exteriéri.

Tip na produkt MUREXIN:

Škárovanie na báze silanov
Jednozložkový, dlhodobo UV a počasiu odolný, vodotesný, pretierateľný tmel Škárovací tmel X-BOND MS-D 81 na báze MS-polymérov s 80% trvalou roztiažnosťou neobsahuje rozpúšťadlá, izokyanáty ani silikóny. Dlhodobo odoláva baktériám a plesniam. Je vhodný na použitie v interiéri aj exteriéri na vypĺnanie škár na stenách a podlahách medzi keramickými obkladmi a dlažbou, ako aj na vypĺňanie škár medzi keramickými obkladmi a príslušenstvom ako sú vane, rámy dverí, sprchovacie vaničky a pod. Je vhodný aj na tmelenie prírodného kameňa.