Skip to content
hintergrund bild

Blog

Pružná lepiaca malta KGX 65 – Rozotiera sa ako maslo, drží ako MUREXIN!

Každý príbeh začína myšlienkou, ten náš začal snahou o zjednotenie kvality nášho najpredávanejšieho lepidla triedy C2 TE S1  – Pružná lepiaca malta šedá KGF 65, ktoré je distribuované na trhu na Slovensku, Českej republike, Slovinsku a Chorvátsku.

Táto snaha vyústila do vývoja inovovaného produktu, ktorý sa pod názvom Pružná lepiaca malta KGX 65 začne distribuovať v januári 2024. Skutočnosť, že všetky dotknuté trhy budú zásobované výrobkom z jednej továrne, zabezpečí v krajinách Murexin rovnakú kvalitu produktu, a zároveň odštartuje éru novej produktovej línie Murexin, ktorá vychádza z princípu Hybrid Technology.

Hybrid Technology v oblasti stavebných materiálov

V oblasti stavebných materiálov reprezentuje Hybrid Technology produkty, ktoré obsahujú suroviny s určitými charakteristikami, kombináciou ktorých možno dosiahnuť nové, vysoko špecializované vlastnosti stavebných materiálov prinášajúce benefity najmä pre spracovateľov.

Murexin Hybrid Technology:

  • výborná spracovateľnosť
  • výnimočne jednoduchá a bezpečná realizácia
  • záruka výkonu aj v náročných podmienkach (prostredí)
  • odolné a dlhotrvajúce spojenie medzi obkladovými prvkami a podkladom
  • optimalizovaná účinnosť

Murexin Hybrid Technology použitá v Pružnej lepiacej malte KGX 65 kombinuje najlepšie vlastnosti aktívnych plnív a špeciálne vybraných prísad. Výsledkom tejto jedinečnej kombinácie je na mieru navrhnutá receptúra s vynikajúcim časom otvorenia a vytvrdzovania.

Použitie princípu Hybrid Technology v lepidle triedy S1 je výsledkom výskumu a inovácie. Táto technológia bola doteraz využívaná v našich top produktoch, dnes sa stáva základom aj tých štandardných. Veríme, že Hybrid Technology bude postupne súčasťou ďalších výrobkov z portfólia Murexin.

Kremičitý piesok – ideálne plnivo

Tajomstvo novej receptúry spočíva v kvalite kremičitého piesku a patentovaného zastúpenia jednotlivých frakcií zrna. Výsledkom je lepiaca malta krémovej konzistencie. Ale poďme pekne po poriadku. Kvalitný kremičitý piesok, ktorý sa v lepiacej malte používa ako aktívne plnivo, pomáha zlepšiť jej mechanické vlastnosti – tvrdosť, pevnosť v ťahu a odolnosť proti oderu. A to nie je všetko.

Rôzne frakcie kremičitého piesku, ktoré boli starostlivo zvolené, vytvárajú akúsi matricu, ktorá je v kombinácii so špeciálne vybranými spojivami, základom pre zvýšenie výkonnostných parametrov – priľnavosti lepiacej malty k podkladu a obkladovým prvkom, pružnosti či odolnosti v extrémnych podmienkach. A to stále nie je všetko. Kremičitý piesok má dobrú chemickú odolnosť a stabilitu, čo je zaručené tým, že nereaguje s ostatnými zložkami lepiacej zmesi. To z neho robí ideálne plnivo pre lepiacu maltu.

Negatívne neovplyvňuje kvalitu lepiacej malty, ani konečnú kvalitu či vzhľad obkladanej plochy. Celkovo môžeme zhrnúť, že použitie kvalitného kremičitého piesku ako aktívneho plniva do lepiacich mált prispieva k vytvoreniu odolnejšieho a dlhodobejšieho spojenia medzi lepiacou maltou, podkladom a obkladovými prvkami.

Ako po masle!

Aj keď všetky spomenuté benefity novej lepiacej malty sú dôležité, ako prvé spracovateľ pocíti dokonalú a jednoduchú spracovateľnosť (vnímané vlastnosti). Ak počujeme o niečom, že to ide ako po masle, všetkým je hneď jasné, že to „niečo“ ide ľahko, jednoducho, podľa predstáv a bez zbytočných komplikácií. Naši špecialisti, aplikační technici či vybraní zástupcovia realizačných firiem boli pri testovaní Pružnej lepiacej malty KGX 65 a mali možnosť diskutovať a zhrnúť svoje pocity. Drvivá väčšina nezaváhala, a povedala, „že to išlo ako po masle“😊.

KGX 65 - pružná lepiaca malta
Pružná lepiaca malta KGX 65

Pružná lepiaca malta KGX 65:

  • nové zloženie výrobku
  • v duchu inovácie a výskumu
  • lepšia spracovateľnosť

Flexibilná, zušľachtená, vode a mrazu odolná, prášková, hydraulicky tuhnúca lepiaca malta s Murexin hybridnou technológiou, ktorá výrazne zlepšuje spracovateľské a mechanické vlastnosti, je určená na použitie v interiéri aj exteriéri na flexibilné lepenie najrôznejších typov keramických obkladov a dlažby, platní, jemnej kameniny, a to aj pri zvýšenom statickom a tepelnom zaťažení.

Pružná lepiaca malta KGX 65

Rozotiera sa ako maslo, drží ako MUREXIN!